Модата е револуционерна, постојано напредува и трендовите се менуваат со брзина на светлината, но понекогаш истата е склона кон враќање во минатото и „оживување“ на трендови кои порано биле вистински хит!

Оваа година, после цели 20 години, во мода се враќаат модните тенденции од култната 2000-та и погледнете во продолжение што ќе се носи, а воедно да се потсетиме што носевме:

1. Мрежести модни парчиња

2. Карго панталони

3. Гол стомак

4. Животински шари

5. Беретка

6. Фустани врз панталони

7. Неонска боја на коса

8. Камуфлажна шара

9. Вратоврска врз секаков вид на облека

10. Тексас облека од глава до пети