Овој тибетски рецепт се подготвува со лук и се зема со млеко. Навистина уникатен и посебен тибетски рецепт им помага на луѓето со векови. Бил напишан врз глинени плочи 5 илјади години п.н.е. Бил откриен за време на експедицијата на УНЕСКО во 1971 година во манастир во Тибет.

Рецептот помага при бројни здравствени тегоби. Освен што помага за да се исфрли вишокот на масти, тој топи тумори, го подобрува варењето, ги прави крвните садови поеластични, го зајакнува видот, штити од инфаркт и мозочен удар. Накратко – овој рецепт го чисти целиот организам и го подмладува.

Подготовката на тибетскиот рецепт е многу лесна и брза. Исчистете 350 грама лук. Исецкајте го лукот и ставете го во дрвен аван и истолчете го. Земете 200 грама од смесата (подобро од дното на садот затоа што таму има најмногу сок). Ставете го во добро измиен и сув стаклен сад кој може да се затвори цврсто. Истурете ја смесата од 200 грама во чист алкохол (96% етил алкохол). Затворете го садот цврсто, а потоа оставете го на темно и ладно место 10 дена. Потоа процедете, почекајте 2 дена и почнете да ја земате корисната тинктура.

Во 50 мл свежо млеко, ставете одреден број капки на напиток од лук и пијте според оваа шема:

Еликсирот се зема 3 пати на ден, 20 минути пред јадење.

Откако ќе заврши, може да го повторите третманот по 5-6 години.