Преку овој интересен тест, ќе можете да дознаете дали успешно си ја извршувате „задачата“ на домаќинка, или пак не се справувате добро со работите во домаќинството. Изберете ја Вашата постелнина, а потоа прочитајте го она што го кажува за Вас.


1.

Изборот на постелнината број еден покажува дека сте многу педантна личност. За вас нема причина дадено нешто да не е на место. На вашето семејство понекогаш му е тешко со вас, но куќата секогаш е добро уредена и подготвена да ги пречека гостите и познаниците. Вашиот дом е апсолутно чист. Тоа е закон за секој и подобро да не се нарушува. Резултатот од тестот Ви ја доделува титулата за одлична домаќинка. Но, добро е да не се оди во крајности и премногу високи барања.

2.

Изборот на креветот број два покажува дека Вашите желби не секогаш се усогласени со реалноста. Вие се стреми да ја направите Вашата куќа да изгледа богата и луксузна, но не се грижите за воспоставување вистински ред во неа. Купувајќи скапи предмети, Вие не се стремите да се погрижиме за удобноста и практичноста на гостите. Во принцип, тоа не ви пречи многу и не му давате многу значење.

3.

Изборот на постелнина број три потврдува дека сосема спокојно можете да се наречете добра домаќинка. Вашите домашни работи се радост за Вас. Вие чистите, бришете, со задоволство готвите. Нема задача која ќе Ве умори. Вашето семејство и гостите секогаш се чувствуваат удобно, пријатно, како дома. Вие сте најдоброто од најдобрите.

4.

Изборот на број четири Ве дефинира како „50:50“ домаќинка. Вие не сте фан на чистота и не се занимавате со премногу детали за чистење. Знаете кога е потребно да се исчисти и тоа носи мир и добра атмосфера дома. За вас главната работа не е богат ентериер, туку семејството, удобноста и вообичаениот ред на нештата. Способноста правилно да ги определите приоритетите, Ве прави вистинска домаќинка.