Сите сакаме да имаме права и добро неговата коса. Таква коса не мора секогаш да подразбира скапи третмани. Овие два домашни рецепти ќе Ви помогнат да го постигнете тоа и Вашата коса ќе изгледа исто како да сте излегле од салон.

Млечен спреј за коса

Ќе имате потреба од: ¼ чаша млеко, шише-спреј

Истурете го млекото во шишето за прскање. Напрскајте ја косата додека не се насити добро со млеко. Оставете го млекото во косата околу 30 минути. Исплакнете со млака вода.

Колку често: 1-2 пати неделно.

Зошто функционира: Млечните протеини помагаат да се зајакне косата, да ја контролираат електрификацијата, да ја измазнатт и да ја направат Вашата коса да изгледа права.

Јајца и маслиново масло

Ќе имате потреба од: 2 цели јајца 3 лажици маслиново масло

Мешајте ги состојките додека не добиете хомогена смеса. Ставете ја смесата врз косата. Оставете ја смесата околу еден час. Измијте ја косата со млака вода и благ шампон без сулфат.

Колку често: Еднаш неделно.

Зошто функционира: Јајцата се протеини кои помагаат да се негува и омекне косата, додека маслиновото масло е одличен мелем за коса. Комбинирањето на овие состојки ќе Ви даде мека, права коса.